Het Oostland is een van de meest bedrijvige regio’s van het land. En één keer per jaar komen honderden ondernemers uit het Oostland samen om van elkaar te leren, om te netwerken en voor de gezelligheid: de Oostlanddag.

Monique SpekDit jaar vindt de zevende editie van de Oostlanddag plaats, en wel op 15 oktober. Enerzijds lijkt de Oostlanddag op de voorgaande edities: een gezellig diner en een spetterend en vrolijk avondprogramma. Maar tegelijk heeft de Oostlanddag dit jaar een andere opzet dan voorheen. Waarom? Omdat het goed is met enige regelmaat te bekijken wat er beter kan. Dat geldt voor uw onderneming, en dus ook voor een groot evenement als de Oostlanddag.

Die andere opzet zit ‘m vooral in het middagprogramma. Dan zetten we de deuren open en gaan naar buiten. Als bezoeker kunt u kiezen uit vijf verschillende excursies bij bedrijven in de regio. Het zijn grensverleggende bedrijven op het gebied van detailhandel, innovatie, logistiek, greenport en starters. Ik hoop van harte dat de nieuwe opzet in de smaak valt en dat u inspiratie opdoet hoe u uw eigen grenzen kunt verleggen.

Over grenzen verleggen gesproken. De Oostlanddag heeft – gelukkig – sinds de oprichting een grote aantrekkingskracht op ondernemers en andere betrokkenen uit de regio. Dat betekent dat u er veel mensen zult ontmoeten die u nog niet kent. Stap naar ze toe, en breid zo uw netwerk uit. Dat klinkt misschien brutaal. Maar een van de kenmerken van de Oostlandse ondernemers is dat ze open staan voor nieuwe contacten. Want je weet maar nooit waar je elkaar mee kunt helpen…

Schroom dus niet: kom naar de Oostlanddag en stap af op die ondernemer die u nog niet kent. Dan maken we samen van het Oostland het ondernemende hart van het hele land!

Monique Spek

Voorzitter Oostlanddag / voorzitter NOOVA