De vrolijke en muzikale noot van het avondprogramma van de Oostlanddag wordt dit jaar verzorgd door Theater Tussen De Bedrijven. Twee cabaretiers en drie muzikanten improviseren aan de hand van wat op het podium en in de zaal gebeurt. Richard Boer: “We willen mensen betrekken én een big smile geven.”

Richard Boer 3Wat kunnen bezoekers aan de Oostlanddag verwachten?

“We komen met ons vijven: drie professionele muzikanten – Phaedra Kwant, Ruud de Grood en Mark Eshuis – en twee cabaretiers – Mike Straatman en ik. Wat we doen is: liedjes zingen en theatersketches spelen. Dat doen we volledig improviserend. We stellen bijvoorbeeld iemand aan het publiek een vraag en gebruiken dat vervolgens op het podium.”

Is het doel mensen aan het lachen maken, of is er meer?

“Ons doel is vooral mensen betrekken bij een onderwerp, ze laten meedenken. Ons theater kun je dus zien als een communicatiemiddel. Zo worden we vaak gevraagd door bedrijven in een veranderproces. Maar tegelijk willen we dat mensen met een big smile de zaal verlaten en terugkijken op een leuke avond.”

Theater Tussen De Bedrijven is zelf ook een bedrijf. Hoe is dat gegaan?

“Ik heb gestudeerd voor creatief therapeut drama. Na mijn studie had ik een uitkering, werkte ik bij een bar, deed ik aan theatersport en verhuurde ik me onder meer als typetje bij bedrijfsfeesten. Zo kan ik niet mijn hele leven doorgaan, dacht ik. Samen met een collega van theatersport zijn we toen een bedrijf begonnen, in 1993. Ik heb mijn uitkering stopgezet, heb ontslag genomen bij de bar en ben gestopt met theatersport. Ik heb dus al mijn schepen verbrand. Want ondernemen is keuzes maken.”

Was het een goede keuze?

“Zeker. We hadden het direct al razend druk. Dat komt door het grote netwerk dat we hebben met klanten als de Rabobank, verschillende ministeries en gemeentes en een aantal verzekeraars. Ons interactief cabaret – een afgeleide van de spelvorm theatersport – slaat blijkbaar aan. Bovendien worden we veelgevraagd voor bijvoorbeeld commercials en als dagvoorzitter. En op 12 oktober zijn we dus bij de Oostlanddag.”

Bekijk hieronder de promo-video van Theater Tussen De Bedrijven. Of bezoek de website van Theater Tussen De Bedrijven.