Meld je nu aan voor de Oostlanddag 2019

Aanmelden voor de Oostlanddag 2019 met het thema Future Fit is vanaf nu mogelijk. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een dynamisch en inspirerend programma samengesteld. Vanaf 15:00 uur stellen vijf verschillende bedrijven uit het Oostland hun deuren open met aansluitend een verrassend avondprogramma. Dit jaar is de Oostlanddag op woensdag 9 oktober van 15:00 – 22:00 uur.

Al jaren trekt de Oostlanddag zo’n 300 ondernemers uit de regio. Doel van deze dag is door samenwerking en kennisdeling concrete resultaten te boeken en zo te zorgen voor een economisch sterker Oostland.

Organisatoren van Oostlanddag 2019 zijn gemeente Lansingerland, gemeente Pijnacker-Nootdorp, Rabobank, NOOVA, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp, Glastuinbouw Nederland, VNO-NCW Oostland en Ondernemend Lansingerland.

Bedrijfsbezoeken en verrassend avondprogramma
‘s Middags stellen 5 bedrijven uit het Oostland hun deuren open voor Oostlandse ondernemers. Zij laten zien hoe zij Future Fit ondernemen hebben geïntegreerd binnen de bedrijfsvoering. De bedrijfsbezoeken starten om 15:00 uur en er is slechts plek voor 50 personen. Dus wees er snel bij.

Het verrassende avondprogramma inclusief feestelijk netwerkdiner bij Van der Valk in Nootdorp start om 17.30 uur. Dagvoorzitter Rob Veenman gaat op een interactieve manier in gesprek met verschillende gastinspiratoren van Oostlandse bedrijven en initiatieven.

Programma
Het programma van Oostlanddag 2019 ziet er als volgt uit:

15.00 uur:       Start/inloop bedrijfsbezoek bij één van de volgende bedrijven:

17.00 uur:                     Einde bedrijfsbezoeken
17.30 uur:                     Avondprogramma Van der Valk Nootdorp (incl. en diner)
19:30 – 20:30 uur:        Plenair deel
22.00 uur:                     Einde Oostlanddag 2019

Per bedrijfsbezoek zijn er maximaal 50 plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden. De parkeergelegenheid bij de bedrijven en Van der Valk is beperkt, daarom adviseren wij om zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden of op de fiets te komen.

Aanmelden via oostlanddag.nl
De Oostlanddag is gratis toegankelijk voor ondernemers uit de regio, ook voor ondernemers die geen lid zijn van een ondernemersvereniging. Voor deelname aan de Oostlanddag kunnen ondernemers zich via deze website aanmelden.

Deze vijf bedrijven stellen hun deuren open tijdens de Oostlanddag 2019

Op woensdag 9 oktober is het zover: Oostlanddag 2019. Tijdens een dynamisch middag- en avondprogramma bieden we je inspiratie over Future Fit ondernemen en is er natuurlijk gelegenheid om te netwerken.

Vijf bedrijven uit het Oostland openen die middag hun deuren voor een uniek bedrijfsbezoek. We stellen deze graag aan je voor:

Outdoor Valley

Outdoor Valley in Bergschenhoek biedt de leukste outdoor activiteiten voor jong en oud! Future Fit ondernemen betekent voor Outdoor Valley blijven investeren in medewerkers, middelen en het doorvoeren van verbeteringen op allerlei fronten. Outdoor Valley werkt met een ‘Future Fit Master Plan’. Tijdens het bedrijfsbezoek krijg je naast een unieke rondleiding, ook een toelichting op dit plan en een bijzondere ‘Future Fit’ afsluiting.

Anthura

Anthura uit Bleiswijk is de expert in veredeling en vermeerdering van orchideeën en anthuriums en hiermee uitgegroeid tot wereldwijde marktleider. De visie van Anthura is altijd op de toekomst gericht. Dat hoort bij een veredelaar, want de veredeling van rassen kost gemiddeld 8 tot 9 jaar. Vooruit blijven kijken en verbeteren zit dus in de genen van Anthura en is op alle vlakken geïntegreerd binnen de bedrijfsvoering. Future Fit ondernemen zit volgens Anthura ook in het aangaan van samenwerkingsverbanden die voor iedereen meerwaarde opleveren.

LG Flowers / Oosterlaan architecten

Minke Oosterlaan van Oosterlaan Architecten en Joyce Lansbergen van LG Flowers delen hun Future Fit-visie over duurzaamheid op lange termijn en een dynamische bedrijfsvoering op de korte termijn. Wat zijn de uitdagingen en kansen, maar ook de raakvlakken tussen lange en korte termijn? Je ontdekt het tijdens een inspirerend en kleurrijk bedrijfsbezoek.

Lenntech

Lenntech biedt waterbehandelingsoplossingen voor alle soorten toepassingen, van huishoudelijke apparatuur tot industriële turnkey-installaties die tot 5000 m3 / dag aanbieden. Op het Europees hoofdkantoor van Lenntech in Delfgauw wordt aan onze toekomst gewerkt. Wat betekent Future Fit ondernemen voor Lenntech? Tijdens een uniek bedrijfsbezoek is dit met eigen ogen te zien.

Fugro

Fugro is een toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van Geo-data en speelt een belangrijke rol in de samenleving. Het bedrijf ontsluit waardevolle inzichten uit deze Geo-data en zorgt ervoor dat alles wat op deze snel veranderende planeet wordt gebouwd en geëxploiteerd op een veilige en duurzame manier gebeurt. Data omzetten in waardevolle informatie, hoe Future Fit is dat? Je ziet het terug in het ondernemen maar ook in het bijzondere pand van Fugro.

Tilly van der Knaap nieuwe voorzitter Oostlanddag

Tilly van der Knaap volgt Ferry van Buijtene op als voorzitter van de Oostlanddag, het grootste ondernemersevent van de regio. Van der Knaap is eigenaar van SiteforSites, van Buijtene is mede-eigenaar van ICT bedrijf Support IT en was voorzitter van de laatste twee edities van de Oostlanddag.

Doel van de Oostlanddag is door samenwerking, kennisdeling en samenkomen concrete resultaten te boeken en zo te zorgen voor een sterker Oostland. De meest recente editie van de Oostlanddag – op 10 oktober 2018 – was alweer de 10e editie van het evenement wat met zo’n 350 bezoekers is uitgegroeid tot het grootste netwerk evenement in de regio. Het programma bestond uit vijf workshops bij bedrijven in de regio, avondprogramma met topspreker Ruud Veltenaar en een feestelijk diner met gezellige borrel.

Initiatiefnemers van de Oostlanddag zijn de gemeente Lansingerland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Rabobank Zuid-Holland Midden, NOOVA, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN), LTO Glaskracht Midden Zuid-Holland, VNO-NCW Oostland en Ondernemend Lansingerland. Deze partijen vormen samen een organisatiecomité.

Voorzitter
Ferry van Buijtene nam sinds 2015 deel aan het organisatiecomité en was tijdens de Oostlandag-edities van 2017 en 2018 voorzitter. “Heel erg leuk om te doen, een evenement waar we in de regio heel trots op moeten zijn. Binnen het comité en rondom het evenement zit veel energie en dat is fijn werken. Na 4 jaar weer tijd voor een nieuw gezicht en voorzitter,” zegt van Buijtene die de vrijgekomen tijd goed kan gebruiken bij Support IT.

Tilly van der Knaap volgt van Buijtene op als voorzitter. “Ik herinner mij nog heel goed de eerste keer dat ik bij de Oostlanddag aanwezig was zo’n 4 jaar geleden. Mijn baan opgezegd om volledig te kunnen kiezen voor het ondernemerschap. Ik merkte dat ik behoefte had aan verbinding met verschillende ondernemers in een brede omgeving. Door nieuwe technieken is het mogelijk om online de connectie aan te gaan, maar het blijft daarnaast enorm belangrijk om elkaar echt te ontmoeten en te inspireren zoals op de Oostlanddag.”

“En er gebeurt nog veel meer binnen het Oostland wat ondernemers en overheden verbindt. Denk bijvoorbeeld aan de Gebiedsverkenning Oostland en Greenport West-Holland. En dit is nog maar een klein stukje dat ik weet. Het tuinbouwcluster, onze logistieke corridor, de technische bedrijven, detailhandel alles staat in verbinding. “

“De Oostlanddag is een prachtig middel om te verbinden. Denken in clusterkracht, knelpunten en kansen zien. Wat gebeurt er nu allemaal; de kracht van lokaal. Je hebt elkaar nodig om tot bepaalde resultaten te komen, maar daarvoor moet je elkaar wel kennen, van elkaars bestaan afweten en weten wat er speelt. Niet iedere ondernemer hoeft aan de bestuurstafel of ander overleg te zitten maar als er iets is, dan is het fijn als je weet waar je terecht kunt. “

Oostlanddag 2019: woensdag 9 oktober 2019
De eerste bespreking is alweer geweest. Tilly: “Dit jaar staat de Oostlanddag gepland op woensdag 9 oktober 2019. Reserveer dus alvast in de agenda. Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met het organisatiecomité ook de komende editie weer tot een succes te maken.”