Ferry van Buijtene volgt Monique Spek op als voorzitter van de Oostlanddag, het grootste ondernemersevent van de regio. Van Buijtene is bestuurslid van VNO-NCW Oostland en mede-eigenaar van Support IT. Spek is eigenaar van Projectbureau Anthe en voorzitter van ondernemersvereniging NOOVA en was voorzitter van de laatste twee edities van de Oostlanddag.

Doel van de Oostlanddag is door samenwerking, kennisdeling en samenkomen concrete resultaten te boeken en zo te zorgen voor een sterker Oostland. De meest recente editie van de Oostlanddag – op 12 oktober – bestond uit vijf workshops/bedrijfsbezoeken, een netwerkdiner, een avondprogramma en een netwerkborrel en trok zo’n 320 bezoekers, met name ondernemers uit de regio.

Initiatiefnemers van de Oostlanddag zijn de gemeente Lansingerland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Rabobank Zuid-Holland Midden, NOOVA, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN), LTO Glaskracht Midden Zuid-Holland, VNO-NCW Oostland en Ondernemend Lansingerland. Deze partijen vormen samen een organisatiecomité.

ferry-van-buijtene-en-monique-spek

Voorzitter

Monique Spek trad in 2014 toe tot het Oostlanddag-comité en was tijdens de Oostlanddag-edities van 2015 en 2016 voorzitter. Nu zij de voorzittershamer overdraagt kan ze zich weer volledig richten op Projectbureau Anthe. Met dat bedrijf Рdat als werkgebied het Oostland heeft Рhelpt ze bedrijven hun doelstellingen te halen als specialist in projectleiding.

Ferry van Buijtene volgt Spek de komende twee jaar op als voorzitter. Van Buijtene richtte in 2007 samen met zijn studiegenoot Robbin Kuiper een bedrijf op: Support IT. Hij is daarnaast onder meer bestuurslid van ondernemersvereniging VNO-NCW Oostland en is sinds twee jaar betrokken bij de organisatie van de Oostlanddag. “Ik ben geboren en getogen in het Oostland. Daarom vind ik het een eer de voorzitter te mogen zijn van het grootste netwerkevenement van de regio en om samen met het Oostlanddag-team een mooi evenement te organiseren voor alle ondernemers uit de regio.”

Oostland Next Level

De negende editie van de Oostlanddag is in oktober 2017; de exacte datum wordt in een later stadium bekendgemaakt. Deze editie zal in het teken staan van ‘Oostland Next Level’. Ferry van Buijtene: “Tijdens de afgelopen editie van de Oostlanddag is bezoekers gevraagd hiervoor input te leveren. De komende maanden gaan we daarmee als organisatiecomit√© aan de slag.”